Laguna Lakástextil és Függöny Nagykereskedés

 

A lakástextileknek, küldönösen a függönynek kiemelt szerep jut az otthon melegének meteremtésében. A hangulatot, a melegséget, az otthonosság érzetét a textilek teszik hozzá a berendezett lakáshoz, a függönnyel érezzük befejezettnek a lakást. A függöny lehet központi eleme, de kiegészítője is az enteriőrnek. A dekoráción kívül a praktikumnak is fontos szerepe van, hisz a  fényáteresztő függöny átengedi a napfényt, ugyanakkor védelmet nyújt a kíváncsiskodó tekintetek elől.

A fényáteresztő függöny alapanyagai:

 

VOILE: fátyolszövet
Szövött fényáteresztő függöny, áttetsző, finom, lágy kelme – kicsit vastagabb, mint az organza. Jól átengedi a napfényt. A voile függönyt díszítheti hímzés, nyomás, jacquard szövés, és egyéb más technológiával készült minta is. Mosás után vasalás ajánlott.

 

ORGANZA: monofil fonálból szőtt, lehelet-vékony, csillogó fényű kelme
Divatos, nagyon népszerű, elterjedt függöny. Az általában két színű fonálból szőtt organza függönyök érdekes színjátszó hatást keltenek, mely az organzák fényével párosítva egyedülálló megjelenést hoz létre. Ha a szaküzletek jó minőségű orgonza függönyeiből választunk, nem kell aggódnunk amiatt, hogy a vékony textil mosás során tönkremegy, elszakad, hiszen ugyanúgy kezelhető, mint a többi függönytípus: mosógépben mosható, könnyen szárad. Mosás után vasalni kell.

 

SZABLE: szövött fényáteresztő
A legvastagabb, legsűrűbb szövésű fényáteresztő függöny, ugyanakkor nagyon jól kezelhető. Sok típusa van; a természetes hatású, natúr függönyök kedvelt alapanyaga. Akkor szép, ha mosás után kivasaljuk.

 

JACQUARD: hagyományos csipkefüggöny; kötött függöny
A hagyományos mintázat mellett ma már modern, nonfiguratív minták és különleges színek is díszíthetik a jacquard függönyöket. Gyakran helyezik modern enteriőrbe is, ahol szintén megállják a helyüket (pl. divatos spagetti függönyök).A nagy hagyománnyal rendelkező függönycsalád elévülhetetlen érdeme a könnyű kezelhetőség: mosás után nem kell vasalni, nedvesen felakasztva kilógják a gyűrődéseket.